17 Listopad, 2017
Podzimní dýňové noky s piniemi
Posted in : Nezařazené on by : verunka
Ingredience
NOKY
740 g dýně Hokkaido
500 g polohrubé mouky
extra panenský olivový olej
5 snítek dobromysli (oregána)
50 g sýru parmazánového typu (př.: Gran Moravia)
sůl
Postup
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Dýni omyjeme, rozkrojíme na půl, vydlabeme semínka a nakrájíme na kousky.
Kousky dáme do zapékací mísy, přidáme k nim několik lístků oregána, osolíme a zalijeme trochou olivového oleje.
Zapékací mísu dáme do trouby a pečeme 30 minut.
Upečenou dýni necháme vychladnout a poté vytvoříme těsto na noky.
Dýni rozmačkáme nebo rozmixujeme a pyré přendáme do mísy.
K pyré přidáme olivový olej, sůl, nstrouhaný sýr a mouku a rukama zpracujeme těsto.
Těsto rozdělíme na 4 části a na pomoučené ploše vždy uválíme jeden váleček a z něho nakrájíme 1 cm kousky ze kterých pomocí rukou vytvoříme noky.
Postupujeme takto do té chvíle, kdy budeme mít z těsta udělané noky.
Ve větším hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a vaříme v ní noky. Jsou hotové, když vyplavou na hladinu.
Noky přendáme do cednáku, necháme trochu odkapat a pak je přendáme do mísy, kterou vymažeme trochou olivového oleje, aby se k sobě neslepovaly.
Doba přípravy
Hodnocení
Verunka:
Tom: