Home / Hlavní chod / Květák do trouby
1 Duben, 2017

Květák do trouby

Posted in : Hlavní chod, Teplá jídla on by : verunka

Ingredience

  • květák
  • 40 ml citronové šťávy
  • 1 lžíce kari
  • 1 lžíce černého pepře
  • 1 lžíce kmínu
  • 300 ml řeckého jogurtu
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce soli

Postup

Troubu si předehřejeme na 200°C, připravíme si plech, který vymažeme olejem.

Květák omyjeme, zbavíme ho spodní části  a odstraníme z něj zelené listy (lze ho rozebrat na růžičky).

V míse si smícháme řecký jogurt s drceným česnekem, citronovou šťávou a zbytkem koření.

Květák ponoříme do naší vzniklé omáčky a celý ho s ní pomažeme.

Nyní ho už jen dáme do trouby a pečeme 30-40 minut na 200°C

Doba přípravy

10 minut příprava

40 minut pečení

Hodnocení

Verunka: dobré

Tom: 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *