4 Prosinec, 2017
Jablečné lívance

Ingredience
na 12 kusů:
1 hrnek pohankové mouky
1/2 hrnku hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 1/2 hrnku mléka
2 nastrouhaná jablka
1 vejce
1/4 lžičky tekuté stévie (jiného sladidla)
2 lžíce kokosového oleje (na smažení)
Omáčka z lesních plodů:
2 hrnky mraženého lesního ovoce
3 lžíce rýžového sirupu (medu)
1 lžička jemně nastrouhaného zázvoru
1/2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry
1 hvězdička anýzu
1/4 lžička mleté skořice
Postup
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme ostatní ingredience a promícháme.
Na mírném ohni na pánvi rozehřejeme malé množství oleje, smažíme z obou stran dozlatova.
Přísady na omáčku vložíme do malého kastrůlku, přivedeme k varu, stáhneme teplotu a vaříme asi 5 minut.
Nespotřebovanou omáčku lze uchovat v lednici ve vzduchotěsné nádobě 1 týden.
Doba přípravy
Hodnocení
Verunka:
Tom: