11 Únor, 2018
Domácí kinder řezy
Posted in : Buchty, Sladké on by : verunka
Ingredience
Těsto
3 vejce
4 lžíce krupicového cukru
1 lžíce oleje
5 lžic kakaa
1/2 lžičky prášku do pečiva
Náplň
250g měkkého tvarohu
180g zakysané smetany
100g změklého másla
6 lžic moučkového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
Postup
Vejce s cukrem ušleháme do pěny.
Postupně přidáváme olej a pak prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Tenkou vrstvu těsta pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Po upečení necháme koláč vychladnout.
Mezitím připravíme krém: máslo ušleháme s cukry do pěny, nakonec vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu.
Vychladlý korpus rozřízneme na polovinu.
Jednu potřeme tvarohovým krémem a navrch dáme druhý díl.
koláč necháme uležet v chladu alespoň 4 hodiny a pak ho nakrájíme na řezy.
Doba trvání
Příprava: 30 minut
Pečení: 10 minut