4 Prosinec, 2017
Pohankové lívance s lesními plody

Ingredience
na 10 lívanců
80 g pohankové mouky
80 g rýžové mouky
1 lžička kypřícího prášku
špetka soli
300 ml mléka
1 vejce
1 lžička citronové šťávy
1 lžíve kokosového oleje + na smažení
1 lžíce medu (rýžového sirupu)
čerstvé maliny, borůvky (granátové jablko) – na ozdobu
Postup
V míse důkladně smícháme pohankovou, řýžovou mouku, kypřící prášek a sůl.
V jiné nádobě důkladně smícháme mléko, citronovou šťávu, kokosový olej, med a vejce.
Vsypeme suché přísady a vyšleháme v těsto.
Rozehřejeme pánev, přidáme na ni 1/2 lžičky kokosového oleje a naběračkou pomalu lijeme těsto do středu pánve.
Opékáme, docked se nezačnou na povrchu těsta tvořit vzduchové bubliny.
Obrátíme a pečeme z druhé strany.
na malinovou omáčku
1 šálek mražených malin
3 lžíce vody
1 lžíce medu
Všechny přísady vložíme do kastrůlu a zahřejeme na mírném ohni, za občasného míchání 5 minut zvolna vaříme.
Lívance podáváme s malinovou omáčkou, bílým jogurtem a čerstvým ovocem.
Doba přípravy
Hodnocení
Verunka:
Tom: