4 Prosinec, 2017
Chana masala

Ingredience
400 g cizrny z konzervy
1 cibule (nakrájená nadrobno)
1 lžička čerstvého zázvoru (nakrájeného nadrobno)
1 stroužek nakrájeného česneku
1 chilli paprička, nakrájená bez semen
2 velká rajčata (nakrájená na kostičky bez semen)
1 lžíce mletého koriandru
1 lžička kurkumy
2 lžíce garam masaly
sůl
citronová šťáva
hrst krájeného čerstvéhho koriandru
3 lžíce másla ghee (oleje)
Postup
Na másle opečeme česnek se zázvorem, přidáme cibuli a opékáme dozlatova.
Přidáme nakrájená rajčata, podusíme je a přisypeme mletý koriandr, kurkumu, 1 lžičku garam masaly.
Promícháme a přidáme chilli papričku.
Poté vlijeme cizrnu z konzervy is nálevem (pokud je potřeba, doplníme vývarem, vodou).
Dusíme do měkka, dochutíme solí, garam masalou, citronovou šťávou a nakrájeným koriandrem.
Doba přípravy
Hodnocení
Verunka:
Tom: