Home / Nezařazené / Podzimní dýňové noky s piniemi
17 Listopad, 2017

Podzimní dýňové noky s piniemi

Posted in : Nezařazené on by : verunka

Ingredience

NOKY
740 g dýně Hokkaido
500 g  polohrubé mouky
extra panenský olivový olej
5 snítek dobromysli (oregána)
50 g sýru parmazánového typu (př.: Gran Moravia)
sůl

Postup

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Dýni omyjeme, rozkrojíme na půl, vydlabeme semínka a nakrájíme na kousky.

Kousky dáme do zapékací mísy, přidáme k nim několik lístků oregána, osolíme a zalijeme trochou olivového oleje.

Zapékací mísu dáme do trouby a pečeme 30 minut.

Upečenou dýni necháme vychladnout a poté vytvoříme těsto na noky.

Dýni rozmačkáme nebo rozmixujeme a pyré přendáme do mísy.

K pyré přidáme olivový olej, sůl, nstrouhaný sýr a mouku a rukama zpracujeme těsto.

Těsto rozdělíme na 4 části a na pomoučené ploše vždy uválíme jeden váleček a z něho nakrájíme 1 cm kousky ze kterých pomocí rukou vytvoříme noky.

Postupujeme takto do té chvíle, kdy budeme mít z těsta udělané noky.

Ve větším hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a vaříme v ní noky. Jsou hotové, když vyplavou na hladinu.

Noky přendáme do cednáku, necháme trochu odkapat a pak je přendáme do mísy, kterou vymažeme trochou olivového oleje, aby se k sobě neslepovaly.

Doba přípravy
Hodnocení

Verunka: 

Tom: 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *