17 Listopad, 2017
Indická polévka
Posted in : Polévky, Teplá jídla on by : verunka
Ingredience
červená čočka 150g
červená cibule 100g (dvě menší cibule)
řapíkatý celer 100g (dva řapíky)
mrkev 50g
1 větší brambora
rajčatový protlak 50g
zelninový vývar 1l
zázvor 50g
kari 1 lžíce
2 stroužky česneku
olivový olej
čerstý koriandr jemně nasekaný
mořská sůl
chilli paprička (nemusí být)
Postup
Nakrájenou cibuli na vetší kousky necháme na oleji zesklovatět. Přidáme česnek, nastrouhaný zázvor a koření a krátce orestujeme.
Přidáme protlak, krátce zasmažíme, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a přidáme bujon.
Vložíme zeleninu nakrájenou zeleninu a vaříme dokud není brambora mekká.
Nakonec vsypeme červenou čočku, krátce povaříme, odtavíme z plotny a pod pokličnou necháme dojít, dokud čočka nezměkne.
Polévku podáváme posypanou nasekaným čerstvým koriandrem.
Doba přípravy
Hodnocení
Verunka:
Tom: