Home / Hlavní chod / Cizrna a dýně na skořici
17 Listopad, 2017

Cizrna a dýně na skořici

Posted in : Hlavní chod, Teplá jídla on by : verunka

Ingredience

pro 2 osoby:

1 střední cibule (nakrájená na kostičky)
2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
120 g uvařené cizrny (nebo 1/2 konzervy)
1/2 hrnku pečené dýně hokkaido nakrájené na malé kousky
1 plechovka krájených rajčat (=400 g)
1/2 hrnku kokosového mléka (lze ho během pár minut udělat doma)
1,5 lžičky skořice
2 lžíce medu
1 lžička kurkumy
sul, chilli

120 g basmati rýže

olivový olej na smažení

Postup

Dáme vařit rýži dle návodu.

Nakrájíme dýni na malé kostičky a pečeme cca 15 – 20 minut.

Poté si rozpálíme olivový olej ve středním hrnci, vhodíme cibuli s česnekem a smažíme dozlatova.

K osmažené cibulce a česneku přidáme plechovku rajčat, kokosové mléko, skořici, med, kurkumu a vaříme na mírném plameni 10 – 15 minut.

Nakonec si vezmeme na pomoc ruční mixér a vše rozmixujeme dohladka.

Vhodíme uvařenou cizrnu, upečenou dýni, promícháme a rozdělíme do dvou misek.

Přidáme rýži, přápadně i petržel či koriandr a servírujeme 🙂

Doba přípravy
Hodnocení

Verunka: 

Tom: 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *