17 Listopad, 2017
Cizrna a dýně na skořici
Posted in : Hlavní chod, Teplá jídla on by : verunka
Ingredience
pro 2 osoby:
1 střední cibule (nakrájená na kostičky)
2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
120 g uvařené cizrny (nebo 1/2 konzervy)
1/2 hrnku pečené dýně hokkaido nakrájené na malé kousky
1 plechovka krájených rajčat (=400 g)
1/2 hrnku kokosového mléka (lze ho během pár minut udělat doma)
1,5 lžičky skořice
2 lžíce medu
1 lžička kurkumy
sul, chilli
120 g basmati rýže
olivový olej na smažení
Postup
Dáme vařit rýži dle návodu.
Nakrájíme dýni na malé kostičky a pečeme cca 15 – 20 minut.
Poté si rozpálíme olivový olej ve středním hrnci, vhodíme cibuli s česnekem a smažíme dozlatova.
K osmažené cibulce a česneku přidáme plechovku rajčat, kokosové mléko, skořici, med, kurkumu a vaříme na mírném plameni 10 – 15 minut.
Nakonec si vezmeme na pomoc ruční mixér a vše rozmixujeme dohladka.
Vhodíme uvařenou cizrnu, upečenou dýni, promícháme a rozdělíme do dvou misek.
Přidáme rýži, přápadně i petržel či koriandr a servírujeme 🙂
Doba přípravy
Hodnocení
Verunka:
Tom: