1 Duben, 2017
Květák do trouby

Ingredience
- květák
- 40 ml citronové šťávy
- 1 lžíce kari
- 1 lžíce černého pepře
- 1 lžíce kmínu
- 300 ml řeckého jogurtu
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce soli
Postup
Troubu si předehřejeme na 200°C, připravíme si plech, který vymažeme olejem.
Květák omyjeme, zbavíme ho spodní části a odstraníme z něj zelené listy (lze ho rozebrat na růžičky).
V míse si smícháme řecký jogurt s drceným česnekem, citronovou šťávou a zbytkem koření.
Květák ponoříme do naší vzniklé omáčky a celý ho s ní pomažeme.
Nyní ho už jen dáme do trouby a pečeme 30-40 minut na 200°C
Doba přípravy
10 minut příprava
40 minut pečení
Hodnocení
Verunka: dobré
Tom: