1 Duben, 2017
Květák bez smažení

Ingredience
- 1 menší květák
- 2/3 šálku strouhanky
- 1/2 prolisovaného česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 2 vejce
- 1/2 šálku nastrouhaného sýra
- sůl,pepř
- rustlinný olej dle potřeby
Postup
Květák umyjeme a rozdělíme na menší růžičky, které uvaříme v osolené vodě po dobu 4-5 minut. Uvařené růžičky scedíme a ihned opláchneme pod tekoucí studenou vodou.
Ve větší misce smícháme najemno nastrouhaný sýr, strouhanku, sůl, pepř, česnek, mletou papriku. V druhé misce si rozšleháme vejce.
Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem, který jemně potřeme rostlinným olejem.
Růžičky květáku nejdříve obalíme ve vajíčku a poté ve směsi sýra a strouhanky. Poklademe na papír a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200°C cca 15-20 minut.
Doba přípravy
20 minut doba přípravy
20 minut doba pečení
Hodnocení
Verunka:
Tom: