Home / Hlavní chod / Květák bez smažení
1 Duben, 2017

Květák bez smažení

Posted in : Hlavní chod, Teplá jídla on by : verunka

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 2/3 šálku strouhanky
  • 1/2 prolisovaného česneku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku nastrouhaného sýra
  • sůl,pepř
  • rustlinný olej dle potřeby

Postup

Květák umyjeme a rozdělíme na menší růžičky, které uvaříme v osolené vodě po dobu 4-5 minut. Uvařené růžičky scedíme a ihned opláchneme pod tekoucí studenou vodou.

Ve větší misce smícháme najemno nastrouhaný sýr, strouhanku, sůl, pepř, česnek, mletou papriku. V druhé misce si rozšleháme vejce.

Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem, který jemně potřeme rostlinným olejem.

Růžičky květáku nejdříve obalíme ve vajíčku a poté ve směsi sýra a strouhanky. Poklademe na papír a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200°C cca 15-20 minut.

Doba přípravy

20 minut doba přípravy

20 minut doba pečení

Hodnocení

Verunka: 

Tom: 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *