30 Březen, 2017
Ragú z červené čočky
Posted in : Hlavní chod, Teplá jídla on by : verunka
Ingredience
- 400 g červené čočky
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 2 řapíky celeru
- 2 mrkve
- 1l zeleninového vývaru
- sůl, pepř
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kari
- olej
Postup
Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
Pak přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer a na kolečka nakrájenou mrkev.
Vše krátce opeceme, přidáme kari a necháme provonět.
Vlejeme loupaná rajčata, promícháme a přilijeme cca 700 ml vývaru a přisypeme čočku.
Směs vaříme dokud čočka není měkká (dle potřeby v průběhu přiléváme vývar (trochu)).
Ragú del chute nakonec osolíme, opepříme.
Lze podávat samotné nebo se špagetami.
TIP: Lze směs dát do tortilly. Stačí přidat kousky salátu, lžíci bílého jogurtu, vrstvu ragú a zatočit 🙂
Doba přípravy
priprava 20 minut
doba vareni cca 30 minut
Hodnocení
Verunka: výborné
Tom: