Home / Hlavní chod / Ragú z červené čočky
30 Březen, 2017

Ragú z červené čočky

Posted in : Hlavní chod, Teplá jídla on by : verunka

Ingredience

  • 400 g červené čočky
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 2 řapíky celeru
  • 2 mrkve
  • 1l zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kari
  • olej

Postup

Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.

Pak přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer a na kolečka nakrájenou mrkev.

Vše krátce opeceme, přidáme kari a necháme provonět.

Vlejeme loupaná rajčata, promícháme a přilijeme cca 700 ml vývaru a přisypeme čočku.

Směs vaříme dokud čočka není měkká (dle potřeby v průběhu přiléváme vývar (trochu)).

Ragú del chute nakonec osolíme, opepříme.

Lze podávat samotné nebo se špagetami.

 

TIP: Lze směs dát do tortilly. Stačí přidat kousky salátu, lžíci bílého jogurtu, vrstvu ragú a zatočit 🙂

Doba přípravy

priprava 20 minut

doba vareni cca 30 minut

Hodnocení

Verunka: výborné

Tom: 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *